I. ÖPN

Rendezvénysorozatunkat egy elsősorban belső körnek szóló próbarendezvénnyel indítottunk (I. Ökopszichológiai nap, 2017. június 23-25, Balatonföldvár-Kőröshegy), amelyre az Ökopszichológiai Intézet partnerei ismerőseiket, barátaikat szólították meg, és hívták be résztvevőként. Több olyan téma szerepelt, amelyben a „külső természet” és a „belső természet” (az emberi lélek) kapcsolódási pontjait, párhuzamait kerestük.

Programelemek:

– Előadások:

  • Láthatatlan nyüzsgés – rovarok és növények a mindennapi életedben (dr. Fetykó Kinga biológus)
  • Krízis a természetben és a lélekben (Magyar Eszter klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta; dr. Mihók Barbara ökológus)
  • Az életszerűség mint ökopszichológiai fogalom (Molnos Zselyke ökopszichológus)

 – Workshopok:

  • Krízis a természetben, krízis az emberi lélekben – ökopszichodráma (Fazakas Enikő pszichológus, pszichodramatista; Magyar Eszter klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta; dr. Mihók Barbara ökológus)
  • Ott van, és mégsem látod – pajzstetvekről mindenkinek (dr. Fetykó Kinga biológus)
  • Észlelések (Molnos Zselyke ökopszichológus)

 – Filmklub(Novák Bálint pszichológus)

 – Ökopszichológiai visszajátszó színház.


Egy résztvevő beszámolója mint tükör:

“Voltam már sokféle elvonuláson, workshopon, terápián, klubban, táborban, stb. Ezért már régóta valami nagyon másra vágyom, valami személyesebbre, egyre kevésbé konformistára, és ez nagyon az volt. A maga “kísérletező” bájával, amit ha nem hangsúlyoztok, kívülálló mit sem sejt belőle. Nagyon összeszedettnek és profinak tűnt, a lazaság pedig jó és nem is szabad, hogy elvesszen… Mindannyiótok személyisége az, ami nagyon sokat adott az egészhez. És ami miatt más volt, mint amiket eddig tapasztaltam. A megközelítések mögött mindig megalapozott tudást éreztem, nem csupán személyes véleményt, érzést, vagy akadémikus jelleget, hanem valamiféle messzebbről tekintést az adott témákra, és emelkedettséget. Ez az, ami különlegessé tette. Már- már éterivé… Köszönöm, hogy részt vehettem és szerintem bátran  higgyétek el, hogy menők vagytok és másképp, mint az átlag. Nagyon sok mindenki számára lennétek nagyon hasznosak.”