Rólunk

Az Ökopszichológiai Intézet 2015-től kezdődően szervez olyan szemléletformáló programokat valamint képzéseket, amelyek a természet többi részével való kapcsolatunk pszichológiai vonatkozásainak láttatását, rendszerbe ágyazottságunk felismerését, és a paradigmaváltást célozzák meg. Az Ökopszichológiai Intézet alapítóit és partnereit itt találod.

Az Ökopszichológiai napok konferenciasorozat első 5 rendezvényét az Ökopszichológiai Intézet szervezte meg, majd a VI. Ökopszichológiai napoktól kezdődően az  Ökopszichológiai Egyesület vette át a szervezői szerepet. 

Az Ökopszichológiai Egyesület gyakorlati tevékenysége során kiemelt szerepet kap a művészet. A természet és a közösségek harmóniájának megteremtése érdekében szervezett megmozdulásainkat ugyanúgy művészeti eszközökkel itatjuk át, mint a saját szervezetünk belső összejöveteleit. A művészet az a híd, amely összeköti a világban az embert a természettel, az alkotó embert a másik emberrel, és az embert önnön belső világával. Az Ökopszichológiai Egyesület keretein belül működik az Ökopszichológiai Színtársulat, amely egy improvizációs technikákra épülő, alapvetően playback színházi formáció.