IV. ÖPN

A IV. Ökopszichológiai Napok témája az ökológiai én volt, célja a fogalom kibontása elméleti előadásokon és tapasztalati tanuláson alapuló műhelyeken keresztül. (A korábbi Ökopszichológiai Napokat itt találod.)

Célcsoport: családok, laikus érdeklődők és szakemberek (pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek, környezeti nevelők, gyógypedagógusok, szociális munkások és más segítő foglalkozású szakemberek).

Az esemény támogatói: Történeti Park és Szentmihályi Szabó Péter Emlékház Alapítvány, Kőröshegyi Önkormányzat és Falu Háza.


Ráhangoló videó

A IV. Ökopszichológiai napok Facebook oldala 

Program: 

Péntek:

Ökopszichológiai klub: 17.30-19.00

Szombat:

Szakmai előadások és gyerekprogram: 10.15-11.15

Délelőtti kétórás műhelyek: 11.30-13.30

Délutáni kétórás műhelyek: 15.30-17.30, illetve a háromórás filmklub: 15.00-18.00

Vacsora után: Éjszakai túra

Vasárnap:

Délelőtti műhelyek:

Záróesemény: Ökopszichológiai Színház

Helyszín

Kőröshegyi Falu háza (Kozma Sándor tér 1) illetve az Élményvölgy Gyermek- és Ifjúsági Tábor (Petőfi Sándor u. 73), valamint az erdőfürdő helyszíne Balatonföldvár és Kőröshegy között fekvő erdő.


Visszajelzések a IV. Ökopszichológiai napokról

 

“Tetszett, hogy az időkeretet tartottuk, de mégsem volt túlvezényelt az esemény.”

“A programok, workshopok mindegyike tökéletes összhangban volt az ökopszichológia elméletével és annak üzenetével. A kapcsolódást és az újrakapcsolódást zsigeri szinten sikerült megélnem mindegyik alkalom során.”

“Remekül összeválogatott programsorozatot sikerült megszerveznetek, köszönöm az élményt.”


Ökopszichológiai klub

“A színház nagyon feldobta, élővé tette a beszélgetést, ami amúgy tud fárasztó lenni nézőként. Jó felvezetés volt a hétvégéhez, és a személyes élmények színesítették a szakmai témát. Tetszett, hogy volt benne agy is, érzés is.”


Előadások

“Kicsit több időt kéne hagyni rá, mert érdekesek a témák.”


Műhelyek

“Nagyon jó ötlet volt elhozni a konferenciára az állatterápiát. Rég szerettem volna már kipróbálni, felejthetetlen élmény számomra.”

“A kutyás foglalkozás zseniális volt. Örülök, hogy részese voltam.”

“Nagyon kevés dolgot tudtam eddig a növényekről. A Kinga műhelye segít majd abban, hogy nyitott szemmel járjak a természetben, hallgassam a növények “zsizsegését”. Különdíjat érdemel az, ahogyan a gyermekekkel foglalkozott, ahogyan felkeltette az érdeklődésüket.”

“Erdőfürdő: nagyon jól esett, tetszett a tudatos helyválasztás, és az is, hogy kapott az agyunk is infót (pl. bálványfa), és a lelkünk, érzékeink szabadjára engedtük. Élveztem. A csend nagyon fontos volt. Az instrukciókat értettem, az időjelzésnél lehet hangosabb a gong, de részemről működött. Megosztókör is jó ötlet, és nem volt erőltetett.”

“A land art műhely fantasztikus volt. A szabadság érzése töltött el és az öröm, hogy művészek lehetünk a természet segítségével.”


Ökopszichológiai színház

“Élveztem, meghatott, összehozta a társaságot, és segített oldani, megosztani sok érzést. Feltöltött.”

“Katartikus élmény ismét. Sok nevetés, öröm, felszabadulás, sírás – érzelmek sokszínű megélése. Ez volt nekem a záróesemény.”


Hrubi Viktória beszámolója

Bolla Anita cikke a rendezvényről az Ecolife Magazinban, valamint interjú Dr. Gálhidy Lászlóval a konferencia egyik szünetében: 1. rész2. rész.